Seorang Wanita 25 Tahun Berjaya Melah1rkan Bayi Kembar 9 , Empat Bayi Lelaki Dan Lima Bayi Perempuan . Subahannallah Menakjubkan .

Setiap wanita akan berasa sempurna apabila mereka dapat menghadiahkan zur1at buat suami tercinta. Walau bagaimanapun melah1rkan bayi kembar adalah tidak semudah yang disangka dan ibu berdepan dengan pelbagai ris1ko kesihatan.

Sebaik sahaja mengetahui meng4ndung bayi kembar, rata-rata pas4ngan pastinya cukup teruja dan tidak sabar untuk mel4kukan pelbagai persediaan sehingga ada yang sering mel4kukan imbasan pada k4ndungan.

Kisah benar wanita melah1rkan bayi kembar sembilan

Bagaikan sedang bermimpi, seorang wanita wrga Mali telah meng3jutkan seluruh negara apabila dia selamat melah1rkan bayi kembar sembilan di Maghribi beberapa hari lalu.

Berdasarkan keterangan oleh jurucakap kera’jaan negara terbab1t, walaupun masih belum meng3sahkan kejadian sangat luar biasa itu, kesemua sembilan bayi kini berada dalam keadaan sihat.

Terdahulu pih4knya telah menghantar wanita berusia 25 tahun berkenaan, Halima Cisse dari utara negara Afrika Barat ke Maghribi pada 30 Mac lalu bagi mendapatkan raw4tan yang lebih baik.

Pada mulanya, dia mendapati bahawa dirinya meng4ndung bayi kembar tujuh. Setelah bersal1n seramai sembilan orang bayi berjaya keluar dari rahimnya.

K3s wanita melah1rkan kembar tujuh adalah jarang berl4ku. Apatah lagi kali ini membab1tkan kembar sembilan. Ia adalah kejadi4n yang sangat luar biasa.

Dalam satu kenyataan, Kement3rian Kesihatan Mali berkata, Cisse telah melah1rkan lima bayi perempuan dan empat bayi lelaki melalui kaedah pemb3dahan caesarean.

”Setakat ini ibu dan kesemua bayi dalam keadaan baik-baik sahaja.” kata Ment3ri Kesihatan Mali, Fanta Siby.

Tambahnya lagi, dia sentiasa menerima maklumat terkini daripada seorang d0ktor Mali yang telah menemani Cisse ke Maghribi. Mereka dijangka pulang dalam masa beberapa minggu lagi.

Ris1ko meng4ndung dan melah1rkan bayi kembar

Sememangnya setiap kehamilan memiliki risik0nya tersendiri, lebih-lebih lagi jika ibu yang meng4ndung bayi kembar. Komplikasi adalah lebih tinggi berbanding dengan keham1lan biasa

Sumber: infopertiwi

Dah Baca? Jangan Lupa Like , Komen Dan Share Ya! Terima Kasih

Jom Follow Kami Di Pages FB Isu Semasa.