Selepas Ditinggalkan Selama Seminggu Sepapan Telur Menet4s Jadi Anak Itik

Beli sepapan telur, bonus dapat anak itik sekali apabila ditinggalkan seminggu di sebuah inap desa, Pendang, Kedah.

Pemilik homestay yang dikenali sebagai Zakaria Nazir, 29, berkata pengalaman itu merupakan kali pertama buatnya sepanjang mengendalikan inap desa berkenaan.

“Hujung bulan 10 ada pelanggan menginap di rumah itu dan tertinggal sepapan telur itik kampung, katanya untuk ump4n memancing.

“Dia meminta saya menyimpan telur berkenaan kerana akan kembali menginap disitu beberapa hari lagi. Ada b4u pelik apabila saya buka rumah itu malam tadi,

dan apabila saya lihat, kebanyakan telur tersebut telahpun menet4s menjadi anak itik,” ujarnya sambil ketawa.

Zakaria ketika dihubungi Kosmo! berkata jumlah anak itik yang hidup adalah 13 ekor, manakala hanya tujuh biji sahaja yang tidak menet4s.

@zakaria_nazir

Benda paling rare yang penah jadi sepanjang mengendalikan homestay😂 Ada kisah yang panjang di sebalik video yang pendek #homestay #pendang #kedah #itik #swipe

♬ SWIPE – ALYPH

Video yang dimuatnaik di media sosi4l malam tadi oleh Zakaria telah tul4r sehingga mencecah 813,200 penonton, 54,800 tanda suka dan 1,908 kongsian.

Rata-rata diruangan komen, orang ramai terhibur dengan video berkenaan dan tidak sangka telur tersebut boleh menet4s menjadi anak itik walaupun hanya ditinggalkan dalam tempoh seminggu.

Ada juga mempersoalkan bagaimana kejadian tersebut boleh terjadi, kerana kebiasaannya ibu itik akan menger4m sebelum telur boleh menet4s.

Komen net1zen:

Sumber : kosmo.com.my