Ramai Yang Kagum Dengan Bakal Ibu Ini . Walaupun Dalam Keadaan Tengah S4rat Meng4dung Tapi Tetap Gigih Bekerja Untuk Anak Yang Bakal L4hir.

Industri pemakanan dan minuman sangatlah mencab4r. Lebih-lebih lagi di restoran ternama seperti Kentucky Fried Chicken (KFC), McD0nald’s,

Starbucks dan sebagainya, ia memerlukan tenaga yang mencukupi bagi mengh4rungi kerja-kerja serta masa bertugas yang panjang.

Perkara itu tidak mudah seperti sangkaan ramai pih4k, malah ramai yang berputvs asa kerana tidak sangup menghad4pinya. Bagaimanapun,

seorang wanita berjaya buktikan bahawa demi rezeki yang halal dan kehidupan yang selesa untuk anak yang bakal dil4hirkan tidak lama lagi, ia dapat diharungi industri pemakanan dan minuman sangatlah menc4bar.

Lebih-lebih lagi di restoran ternama seperti Kentucky Fried Chicken (KFC), McD0nald’s, Starbucks dan sebagainya, ia memerlukan tenaga yang mencukupi bagi mengharungi kerja-kerja serta masa bertugas yang panjang.

Perkara itu tidak mudah seperti sangkaan ramai pih4k, malah ramai yang berputus asa kerana tidak sangup menghadapinya. Bagaimanapun, seorang wanita berjaya buktikan bahawa demi rezeki yang halal dan kehidupan yang selesa untuk anak yang bakal dilahirkan tidak lama lagi, ia dapat diharungi.

Telah mendirikan rumah tangga dan bakal mel4hirkan anak tak lama lagi, seorang wanita, shiraabadul memuat naik sebuah video di laman media sosi4l untuk

berkongsi kisah manis serta peng4jaran yang telah diperolehi ketika bekerja di salah satu cawangan kedai kopi antarabangsa popular, Starbucks.

Walaupun keadaan sentiasa s1buk di restoran itu dan tentunya memerlukan tenaga yang banyak, wanita tersebut tetap gigih menjalankan tugasnya.

Malah, dia turut berkongsi beberapa saat indah, sempat bergurau dengan rakan sekerja dan ada juga klip tengah menyediakan kopi untuk pelanggan.

Sudah tentu pekerjaan ini ada juga cabar4nnya. Wanita itu turut berkongsi bahawa perkerjaannya mendidik dirinya cara meng4wal emosi serta kesabaran.

Namun dia bersyukur kerana dapat berkerja di kalangan rakan-rakan yang baik. Tambahnya lagi dia juga tak sangka masih mempunyai kekuatan dalam dirinya untuk meneruskan kerjaya tersebut.

Menjengah di ruangan komen, orang ramai sangat kagum melihat wanita itu. Menurut seorang pengguna amieliantsy yang turut mengagumi wanita itu, kekuatan ibu meng4ndung itu sangat hebat kerana tak semua orang mampu mel4kukan pekerjaan itu.

Berbeza dengan dirinya yang tidak boleh berdiri terlalu lama, bakal ibu itu lain pula dan kelihatan rajin dan gigih menjalankan t4nggungjawabnya.

@shiraabdul

Alhamdullilah takde alahan apa2 semoga dipermudahkan segala urusan mencari rezeki✨❤️ #fyp #ibumengandung

♬ original sound – Alzera Geny Netriana – Alzera Geny Netriana

Komen net1zen:

@Nor Ameilia Natasya:kuat nya awak. saya kerja duduk pun ada hari tak lar4t sangat, Semoga dipermudahkan segala urusan.

@Avocado:Time time sarat tu kerja angkat barang sikit je pekerja lain da bising, ris4u tengok perut tngh boyot padahal ok je.

@Azmey Zainal:Semoga Terus Dipermudahkan Segala Urusan Mu . Dan Sentiasa Dibawah Lindungan Allah.

@ Mommy . :sy preggy kerja smpai la nk dekat due. mmg letih , lg2 nak kawal emosi dgn cust . tp nasib kawan2 sekerja memahami dan baik2 #fnb.

@diba.shop:Super strong mom .. saya baru 1 bulan pun dah taktahan jadi cashier kena berenti . Semoga awak terus kuat.

Wanita meng4ndung ini semestinya seorang wanita yang sangat istimewa. Meskipun berbadan dua dan memerlukan rehat yang secukupnya, mereka tetap gigih bekerja demi mencari rezeki buat diri sendiri dan bayi yang bakal dil4hirkan.

Sama-sama kita doakan agar si ibu dan anak dipermudahkan segala urusan dan baik-baik sahaja.

Sumber:TikT0k