Peserta Dari India Tiba2 Nak Bertudung , Nasib Baik Ada Wanita Bawa Lebih tdung . Rupanya Pakai Nak Pakai Dalam Gelanggang.

PERKONGSIAN v1deo yang memaparkan seorang g4dis warganegara India memakai tudung ketika membuat persembahan poomsae,

pada kejohanan 5th Gewinn Unimap Malaysia Open International Taekwando Championship baru-baru ini membuatkan wargan3t terharu.

Malah ramai juga yang melu4hkan rasa seb4k kerana hasrat g4dis tersebut turut direstui ibu dan bapanya.

Berkongsi kisah, Rohaida Salleh, individu yang memb4ntu menunaikan impian g4dis berusia 16 tahun itu secara kebetulan berkata, dia pada awalnya terk3jut apabila diajukan sama ada mempunyai tudung lebih atau tidak.

“Semasa pr0gram tu berlangsung, suami saya sedang berbual dengan seorang pakcik bernama Data Nadeson yang merupakan pemandu pelancong keluarga berkenaan.

“Kemudian tiba-tiba bapa g4dis itu datang berjumpa pakcik tersebut dan bertanya jika ada sesiapa yang boleh pinjamkan tudung.

“Dia cakap, anaknya teringin nak pakai tudung… mungkin seb4b kebanyakan penonton dan peserta yang hadir memakai tudung jadi dia ingin turut serta,” ujarnya ketika dihubungi mStar.

Menurut wanita berusia 36 tahun itu, diseb4bkan ingin memenuhi hajat tersebut pakcik Data bertanyakan kepada suaminya jika boleh memb4ntu.

“Suami terus menghubungi saya dan bertanya, kebetulan memang ada bawa tudung lebih dalam kereta.

“Jadi, saya putuskan untuk beri kepada g4dis India tersebut. Masa nak bagi tu, pakcik Data minta tolong pakaikan supaya menjadi kenangan terindah kepada g4dis tersebut.

“Memang wajah dia kelihatan sangat gembira bila dapat pakai tudung,” imbaunya.

Menganggap g4dis itu ingin menyelami budaya masyarakat Malaysia, Rohaida sekali lagi terkejut apabila tudung turut dikenakan ketika persembahan poomsae dil4kukan.

Ayah kepada gadis tersebut (dua kiri) merupakan master taekwando dari India.

Bapa kepada g4dis tersebut (dua kiri) merupakan master taekwando dari India.

“Memang tak sangka yang dia akan terus pakai semasa dalam gelanggang. Rasa teruja sangat tengok imej dia begitu,” lu4hnya yang kemudian menghadiahkan tudung tersebut.

Bercerita lanjut, dia yang hadir ke kejohanan tersebut kerana membawa anak berusia lapan dan 11 tahun untuk bertanding turut memuji sikap pemandu pelancong berkenaan.

View this post on Instagram

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Katanya, dia bukan sahaja peramah malah mempunyai semangat patriotisme yang tinggi.

“Suami saya ada cerita juga seb4b dia berborak lama dengan pakcik Data… dia memang ramah dan banyak berkongsikan pengalaman hidup.

“Daripada penceritaannya itu, dia mempunyai semangat patriotisme yang tinggi dalam diri dan tidak ras1s. Macam zaman kita dulu-dulu kat kampung, berkawan dengan semua bangsa tanpa mengira agama dan warna kulit,” jelasnya.

Kejohanan yang bermula 2 hingga 4 September lalu di Universiti Malaysia Perlis (Unimap), Perlis itu, turut disertai 15 negara luar antaranya India, Nepal, Brazil, Jepun, Singapura dan Thailand.

Terdahulu, v1deo perkongsiannya tul4r di media sosial sehingga ditonton lebih 320,000 pelayar selepas dimuat naik dalam aplikasi TikT0k.

Rata-rata net1zen memuji imej g4dis tersebut yang kelihatan cantik ketika bertudung.

Komen net1zen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : mstar.