Pengorb4nan Sang Ayah Sanggup Mengayuh Basikal Hantar Anak Ke Sek0lah Buat Ramai Wrganet Seb4k.

Rata-rata pengguna media sosi4l yang melihat video tersebut berasa seb4k dan berhasrat ingin memb4ntu agar lelaki itu dapat membeli motosikal.

Di Malaysia, masih terdapat banyak gol0ngan keluarga yang mempunyai pendapatan rendah dan hidup dalam serba kekurangan.

Bagaimanapun, rakyat Malaysia yang melihat gol0ngan seperti ini kebanyakannya pasti akan terdetik perasan simp4ti dan keinginan untuk memb4ntu.

Wanita seb4k, lelaki kayuh basikal bersama anak

Begitulah yang dil4lui seorang wanita ini sebaik sahaja terlihat seorang ayah sedang mengayuh basikal bersama anaknya di atas jalan raya.

@adillahsirazudeen

♬ original sound – tokMungSquare🐐 – Hanif 🐐

Menerusi hantaran video yang dimuat naik di laman TikT0k akaun @adillahsirazudeen, kelihatan seorang lelaki sedang mengayuh basikal sambil dibonceng anaknya yang berada di dalam bakul yang terletak di belakang basikal tersebut.

Kanak-kanak itu lengkap berpakaian sekolah

Pada video sama, kelihatan kanak-kanak perempuan itu sedang lengkap berpakaian seragam yang berkemungkinan sedang dalam perjalanan ke sekolah.

Menjawab pertanyaan seorang pengguna TikT0k, wanita ini memaklumkan kej4dian tersebut berlaku di Kota Marudu, Sabah.

Mejengah di ruangan komen, rata-rata pengguna media sosi4l berasa simpati melihat keadaan dua ber4nak itu.

Tidak hanya itu, ada juga yang berhasrat untuk menghulurkan b4ntuan selain beberapa lagi dilihat cuba berkongsi perkara berkenaan kepada pend4kwah selebriti, Ebit Irawan Ibrahim atau lebih dikenali Ebit Lew agar dapat memb4ntu lelaki tersebut.

Sumber: buzzkini