Pelajar Seb4k Guru Legend BM Akhirnya Berpindah “Sanggup Stay Sabah Selama 31 Tahun”

Zaman persekolahan boleh dikatakan antara mem0ri terindah yang kebanyakan daripada kita sangat merinduinya.

Selain merindui rakan-rakan pada zaman tersebut, kita juga pasti teringat akan guru-guru yang setia mendidik kita hingga berjaya mel4ngkah ke menara gading.

Selalunya guru yang baik ini pasti akan disayangi ramai, kan? Situasi inilah yang berl4ku di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tawau, Sabah baru-baru ini apabila guru favourite sekolah berkenaan akh1rnya bakal berpindah ke sekolah lain.

Menerusi perkongsian di Fb, sebuah majlis dillihat diadakan untuk meraikan seorang guru yang sangat istimewa di sekolah tersebut kerana telah berkh1dmat di sana selama 31 tahun! Fuh lama tu!

Perpis4han yang cukup mem3ritkan.

Kenangan terindah..Perpis4han yang cukup mem3ritkan.😭Guru ni telah mngajar di smktawau sabah selama 31 thun cukup lama sehingga ada yg dah 2 generasi beli4u mengajar Skrng beliau ingin berpindah pulang ke kampung asal di ipoh perak,

beliau mngajar BM dan Sastera, didikan beliau sungguh terbaikYg paling p3nting bnyak anak didik beliau dah brjaya. walaupun beliau g4rang tpi semua tau beliau sunggu baik,

bnyak org sayangKnp v1ral cgu ni? sbb bukan snang nak jumpa guru dari semenanjung yg sanggup stay dekat sabah dengan sekolah yg sama selama 31 tahun.

“Bukan senang nak jumpa guru dari Semenanjung sanggup stay Sabah 31 tahun”

Menerusi kapsyen di video berkenaan, guru yang bernama Baljeet Singh ini katanya mahu berpindah sekolah dekat kampung asalnya di Ipoh, Perak.

Beliau yang mengajar subjek Bahasa Malaysia dan Sastera ini sangat dipuji oleh anak muridnya kerana ramai yang telah berjaya hasil didikan beliau.

Walaupun g4rang, tapi semua tahu beliau sangat baik, banyak orang sayang.

“Kenapa vir4l cikgu ni? Sebab bukan senang nak jumpa guru dari Semenanjung yang sanggup stay dekat Sabah dengan sekolah yang sama selama 31 tahun.”

“Cikgu yang baik disayangi semua pelajar”

Video berkenaan yang juga tular di TikT0k telah mendapat perhatian net1zen yang ikut sama seb4k dengan perpis4han antara guru berkenaan dan pelajar di sekolah itu.

Ada juga di kalangan pelajar katanya berharap guru tersebut tidak berpindah kerana tidak s4nggup berpisah dengan seorang cikgu yang baik.

Sumber: TikTok