Senyap-senyap hulur sumb4ngan segera , rakan twitter d3dah kebaikan Adibah Noor .

Pem3rgian penyanyi terkenal, Allah.y4rham Adibah Noor petang semalam sememangnya meng3jutkan banyak pih4k lebih-lebih lagi rakan artis serta para peminatnya.

Mana tidaknya, foto allah.y4rham yang sebelum ini tul4r disebabkan penampilan yang berbeza telah menu4i pelbagai maklum balas berikutan terlihat lebih kurus berbanding sebelumnya.

M3nlngg4l dunia kerana kans3r ov4ri
Namun, siapa sangka disebalik gambar tersebut rupanya beli4u baru sahaja berehat panjang selepas menjalani pemb3dahan disebabkan kans3r ov4ri peringkat 4 yang dirahsi4kan selama ini.

Beli4u yang sememangnya aktif di laman sosi4l terutamanya di Twitter telah menlngg4lkan ciapan ter4khir pada beberapa hari yang lalu dengan mengucapkan salam takzi4h kepada pemergi4n pelawak senior, Hamid Gurkha.

Namun, Allah S.W.T lebih menyayanginya dan berita pem3rgian beli4u telah dit4ngisi ramai terutamanya warga Twitter.

Pernah b4ntu ketika dalam kesusah4n
Salah se0rangnya adalah rakan Twitter dan juga pereka fesyen dikenali dengan nama @jeppppppppppp_. Menurutnya,

Adibah pernah memb4ntu keluarganya tahun lalu memandangkan dia terp4ksa menggunakan duit raya anak untuk membeli susu dan juga lampin diseb4bkan pendapatan yang terjejas kerana pand3mik.

Segera hulur sumb4ngan
Tak hanya itu, ada juga warg4net yang memohon sedikit bantu4n kepada allah.y4rham dan beliau dengan segera telah mengulurkan sumb4ngan tanpa sebarang pertanyaan.

Ia dik0ngsikan oleh @el_flynn di Twitter dan mengucapkan ribuan terima kasih diatas jasa allah.y4rham ketika itu.

Within two minutes of contacting her, she had immediately helped out. I’ll always remember her generosity and big heart.

Perk0ngsian-perk0ngsian murni yang ditunjukkan oleh rakan Twitter Adibah Noor ketika ini menjelaskan betapa beli4u sangat bermurah hati dalam memberikan bantu4n,

walaupun ketika itu beli4u sendiri mengalami kesuk4ran memandangkan pand3mik masih lagi berlangsung.

Ketika menyertai prg0ram nyanyian Gegar Vaganza tahun lalu, allah.y4rham mengakui sendiri tujuan untuk memasuki pertandingan tersebut adalah untuk mendapatkan pengh4silan bagi membayar hut4ng rakan-rakan.

Semoga rh allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Innalillahiwainailahirajiun.

Sumber: Twitter @jeppppppppppp_, @el_flynn, bernama