Hanya Demi Sesuap Nasi , Wanita Ini Gig1h Berjalan Berkilometer Jauhnya Demi Menghantar Pesan4n Makanan Pelanggan.

Pada zaman sekarang, tidak dinaf1kan bahawa perkhidmatan atau servis penghantar makanan sememangnya mendapat permintaan yang tinggi daripada masyarakat.

Contohnya jika kita mahu makan sesuatu tetapi mal4s nak keluar rumah atau tiada transport, disitulah servis penghantar makanan ini amat dip3rlukan.

Namun begitu, kita sebagai pelanggan jang4nlah ‘expect’ makanan yang kita order akan terus sampai depan rumah dengan segera. Lepas itu,

kalau pesanan kita lambat dihantar, mulalah komplen sana-sini, siap mar4hkan rider penghantar makanan tanpausul periksaterlebih dahulu.

Bukan tak boleh komplen, tetapi berpada-pada. Boleh fikir ikut logik ak4l, contohnya, kalau hari hujan atau waktu puncak, bagilah sedikit masa untuk ‘rider’ hantar makanan kepada kita.

Tul4r satu perkongsian mengenai seorang pekerja foodpanda yang sedang menjalankan tug4snya menghantar pesanan makanan buat pelanggan.

Seorang pekerja foodpanda ditemui berjalan kaki menghantar pesanan makanan kepada pelangg4nnya. Difahamkan dia mengambil pesanan dari sebuah restoran dan menghantarnya ke lokasi pelanggannya yang jauh.

Sebagai info, penghantar makanan pejalan kaki adalah dikenali sebagai Foodpanda Walker. Meskipun terp4ksa berjalan kaki dengan jarak yang agak jauh, pekerja ini tidak meng3luh dan terus meneruskan perjalanannya selangkah demi selangkah.

Rata-rata netiz3n memuji kegigihan pekerja foodpanda ini yang dilihat ikhlas dalam mencari rezeki. Diharapkan semoga dia mendapat rating yang tinggi diberikan oleh pelanggannya kerana dia sememangnya l4yak menerimanya.

Sumber : imuslimnetwork

Dah Baca? Jangan Lupa Like , Komen Dan Share Ya!Terima Kasih

Jom Follow Kami Di Pages FB Isu Semasa.