Gelagat Anak Istimewa Suka Cuit Hidung Cikgu Cu ri Perh4tian Ramai “Tak Lama Lagi Hil4ng La Hidung Cikgu”

Umum mengetahui bahawa kanak- kanak istimewa yang mempunyai Autism ini sus4h untuk berkomunikasi dengan mereka kerana kanak- kanak yang mempunyai autism ini mempunyai dunia mereka tersendiri.

Apabila mereka menyukai seseorang atau berasa selesa dengan seseorang, kebanyakan kanak- kanak ini akan menyentuh mulut atau hidung individu yang disukai atau yang mereka selesa, itu sal4h satu cara mereka mengatakan mereka selesa dengan kita.

Begitu juga yang dil4kukan oleh seorang pelajar yang juga mempunyai Autism yang menyentuh hidung gurunya apabila gurunya itu sedang f0kus melihat lembaran kertas di atas mejanya.

Rakaman video yang memaparkan kanak- kanak itu memegang hidung gurunya itu dimuatnaik oleh gurunya di aplikasi Instagram reels dan mendapat banyak maklum balas p0sitif dari ibu bapa yang mempunyai anak- anak yang juga menghid4p Autism.

Ketika diterjah ke ruangan komen pula, ramai wargnet yang terdiri dari ibu bapa yang mempunyai anak- anak yang Autism dan kawan- kawan yang autism juga turut

menyetujui bahawa itu adalah satu satu pemberitahuan kepada orang yang disentuh hidung atau mulut itu bahawa mereka selesa atau sayang dengannya.

Komen Net1zen:

Sumber : sinarviral.com