Chef Wan T4kut Ibu ‘Pergi’ Ketika Tidur , Pernafasan Sudah Perlahan .

Baru-baru ini, cef selebriti popular, Datuk Redzuan Ismail atau Chef Wan memaklumkan ibunya, Noraini Abdullah atau Cik Ani kini dalam keadaan tnat dan sedang menerima raw’atan di sebuah hspital.

Perkembangan tersebut dikongsikan sendiri oleh Chef Wan di laman Instagramnya dengan memberitahu dia tidak dapat tidur dengan lena kerana b1mbang insan tersayangnya itu ‘pergi’ ketika tidur.

“Sepanjang malam saya su’kar untuk tidur kerana sentiasa memer1ksa keadaan ibu kerana pernafasannya kelihatan lebih perlahan daripada malam tadi.

“Saya sangat ta’kut untuk tidur sekiranya dia akan meninggalkan saya dalam tidurnya. Ketkutan itu sentiasa ada,” katanya.
Susulan itu,

sebagai seorang anak, Chef Wan sudah memberi yang terbik buat keselesaan ibunya ketika menerima rawa’tan sebelum hari-hari terakhir.

Katanya, d0ktor yang sedang mera’wat ibunya itu mende’dahkan insan tersayangnya sudah tidak memberi sebarang maklum balas.

“Dr Nick daripada unit penjagaan paliatif datang berjumpa saya dan memberitahu ibu sudah tidak mempunyai t1ndak balas.

“Alhamdulillah, saya berjaya dapatkan bilik suite dan kami akan memberikan keselesaan buat ibu untuk perjalanan terakhirnya,” ujarnya.

Tambah Cef selebriti yang berusia 64 tahun itu lagi, dia enggan untuk meletakkan ibunya di unit rawatan rapi (ICU) kerana mahu syurganya pergi dalam keadaan tenang.

“Saya tidak akan memasukkannya ke ICU jika dibenarkan d0ktor kerana saya mahu dia pergi dengan aman apabila sudah tiba masanya lagi,” jelasnya lagi.

Sumber: Instagram @_chefwan58