Cara Pengiraan Laju Dan Unik Buat Ramai Terkedu .” Siapalah Cikgu Math Makcik Ni Dulu , Dia Guna Formula Apa?”

Anda mesti akan berasa kagum dengan sese0rang yang boleh mencongak pengiraan tanpa menggunakan calculator lebih-lebih lagi yang tid4k bergantung pada mana-mana alatan mahupun kertas untuk melakukan cara pengiraan.

Contohya di kedai mamak, cara pelayan mengambil order dengan hanya mengingat menu makanan yang dipilih pelanggan pasti membuat anda kagum inikan pula yang dapat mengira dengan pantas.

@azman_ngah

KEDAI MAK CIK VIRAL KIRA LAJU ‼️ . KEDAI MAKAN VIRAL TERENGGANU . JOM VISIT TERENGGANU #fyp #masukberanda #fypdongggggggg #visit #terengganu #makanterengganu #kedaimakanviralterengganu

♬ original sound – Azman Ngah – Azman Ngah

Jika anda berkunjung di negeri Terengganu, anda wajib berkunjung di sebuah gerai yang di usahakan oleh se0rang wanita ini. Apa yang menarik selain

menu makanan yang sedap adalah cara pengiraan wanita ini yang unik dan pantas setiap kali pelanggan meminta jumlah yang harus dibayar pasti mencur1 perh4tian anda.

Menerusi v1deo yang dimuat naik oleh @azman_ngah, lelaki ini bersama ibunya pergi bersarapan di kedai Mak Cik tersebut dan memesan lauk daging, ayam goreng, mi goreng, sebiji telur bersama air milo ais dan teh o ais.

Namun apa yang menarik tumpu4n ramai adalah pengiraan Mak Cik kedai tersebut yang sangat lain daripada yang lain ditambah pula dengan pengiraannya yang sangat pantas.

Makcik berkenaan menggunakan angka ratus dalam cara pengiraannya malah ramai juga yang terhibur dan tertanya dengan jumlah RM220 yang dikatakan Mak Cik tersebut, dimana harga asal hanyalah RM22 sahaja.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga net1zen pada awalnya pen1ng dengan cara pengiraan makcik tersebut namun akhirnya kagum melihatnya yang laju mengira tanpa menggunakan kalkulator.

“Ingatkan RM220 sungguh mujur baca komen, baru nak kec4m”- Net1zen

Bukan itu sahaja, ada juga netz1en yang berhasrat untuk datang ke kedai makcik tersebut dan merasai sendiri air tangannya.

Sumber:Hm