Angg0ta Polis Wanita Ini Terp4ksa Jaga Aliran Traf1k Sambil Dukung Anaknya Berusia 5 Bulan.

Tul4r baru-baru ini seorang polis trafik wanita membawa anaknya yang berusia 5 bulan untuk bertugas ketika menjaga aliran traf1k di jalan raya.P0lis Wanita Terp4ksa Jaga Lalu Lintas Sambil Mendu’kung Anaknya yang Berusia 5 Bulan

Konstabel p0lis yang dikenali sebagai Priyanka berkenaan mend3dahkan pada pagi kejadi4n, dia terlewat untuk datang bertug4s mengawal aliran traf1k yang sepatutnya bermula pada pukul 8 pagi, lap0r akhbar The Indian Press.

Bawa anak sewaktu bertug4s

Mernurut Priyanka, dia terp4ksa membawa anaknya bersama kerana tiada orang yang boleh menjaga bayinya di rumah memandangkan suami dan keluarga mentuanya berada di daerah lain.

“Selalunya saya mendapat tug4san di kawasan berhampiran rumah tetapi pada pagi itu, ketua memberikan ar4han untuk mengawal traf1k di persimpangan yang agak jauh.

“Saya tidak boleh meninggalkan anak tapi dalam masa sama, kerjaya saya juga p3nting. Jadi, saya mengambil keputusan untuk membawanya bersama,” ujarnya.

Bangkitkan kem4rahan, tuntut pusat jagaan kanak-kanak

Menjengah ke Twitter, rakaman v1deo tersebut telah men1mbulkan kemar4han orang ramai yang menuntut agar sebuah pusat jagaan kanak-kanak dibuka secara percuma buat p0lis wanita.

Susulan kej4dian itu, Ketua Pengarah P0lis Chandigarh, Sanjay Baniwal memuat naik kenyataan di Twitter memberitahu bahawa angg0ta polis itu baru sahaja kembali bekerja selepas cuti bersal1n selama enam bulan.

“Pihak kami akan membuat pertimbangan menuk4r jabatan anggota tersebut jika dia membuat perm0honan secara rasmi,” jelasnya.

Sumber:HM