Ahli Keluarga Puteri Sarah Kunci Mulut Tapi Sentiasa Meny0kong , Ada Kelas Tersendiri Dan Profesional .

Kunci mulut. Mesti ramai yang tertanya-tanya tentang ahli keluaga Puteri Sarah Liyana yang seakan tiada langsung keterangan daripada mereka. Mungkin hanya dengar pener4ngan dari pihak keluarga mentua atau daripada ‘pih4k sana’.

Namun, ia tidak bermakna ahli keluarganya tidak mahu ambil tahu atau lepas tangan tentang keadaan kemelvt rumahtangga Puteri Sarah Liyana.

Sebaliknya mereka ini adalah bersikap profesional dan mempunyai kerjaya yang hebag membuatkan mereka tidak l4ntang dan kunci mulut.

Sudah tentu, ahli keluarganya sentiasa menyokong apa jua keputusan yang dibuat oleh Puteri Sarah Liyana demi kebaikan diri dan anak-anaknya.

Kunci Mulut Sebab Kerjaya Profesional
Seperti kita ketahui, kr1sis rumahtangga pelak0n, Puteri Sarah Liyana dengan suaminya, Syamsul Yusof m4slh lagi menjadi topik h4ngat di media sosi4l.

Selain Puteri Sarah Liyana dan Syamsul, keluarga peng4rah tersohor (pihak mentua Puteri Sarah) turut membuat kenyataan tentang rumah tangga yang sedang diuji.

Dalam masa yang sama, ramai peminat dan pembaca tertanya-tanya mengapa tiada seorang pun ahli keluarga Puteri Sarah yang tampil mengul4s

perihal 1su tersebut sedangkan mereka sentiasa menyokong setiap tind4kan pelak0n itu dalam meneg4kkan keadilan untuknya dan anak-anak.

Dalam perkongsian Puteri Sarah sendiri, dia memaklumkan keluarganya terutama ibu bapa tidak l4ntang dalam 1su rumah tangganya disebabkan fakt0r kerjaya yang terl1bat dalam bidang pr0fesional.

“Selama ini orang tertanya-tanya di mana keluarga saya. Sebenarnya mereka ada tetapi disebabkan kerjaya, mereka tidak boleh ke depan,” katanya.

Adik Beradik Kerja Hebat
Ketika ditemui di perkarangn Mahk4mah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur untuk membuat tuntutan pencer4ian,

dia turut memperkenalkan dua orang adiknya, Puteri Sofia dan Megat Imran yang menemaninya.

“Ini adik perempuan kedua saya, Puteri Sofia ialah seorang d0ktor. Tak akanlah se0rang doktor yang l4ntang bersuara.

“Kemudian, Megat Imran pula se0rang konsultan pengurusan material.

“Profesion mereka tidak membolehkan untuk l4ntang bersuara seperti pih4k belah sana tetapi saya tetap gembira ahli keluarga hadir untuk beri sokongan,” ujarnya.

Tind4kan pelak0n drama Sabarlah Duhai Hati yang menuntut cer4i kepada suaminya adalah disebabkan kemelvt rumah tangga yang dihadapi sejak 4 tahun lalu.

Kemunc4knya berlaku apabila Syamsul sendiri memuat naik video meng4kui telah berk4hwin dengan Ira Kazar di Thailand dengan berwalikan wanita itu, Kazar Saisi.

Sekadar info, pas4ngan berkenaan mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, serta Sumayyah kini berusia 3 tahun.

Sumber: Kosmo