Tinggalkan Dunia Gl4mour Arja Lee Seronok Tinggal Di Kelantan Sebagai Pensyarah.”Alhamdulillah Saya Selesa Dengan Kehidupan Saya Sekarang”

Lama tidak mendengar cerita tentang aktor hebat, Arja Lee yang terkenal dengan filem Dalam Botol (…Dalam Botol) satu ketika dahulu.

Walaupun sudah lama wajahnya tidak kelihatan di drama-drama atau filem di Malaysia, Arja atau nama sebenarnya Azharudin Ramli, 39 tetap aktif di media sosi4l berkongsi kehidupan peribadinya.

Kini seorang pensyarah

Dia yang kini bergelar pensyarah di salah sebuah institusi pengajian tinggi dilihat memilih untuk melupakan kehidupan glamour sebagai seorang selebriti.

Menetap di Kelantan

Memetik temubualnya bersama Mstar, pelakon tersebut mengatakan yang dirinya kini merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaysia Kelantan (UMK) dan memilih meninggalkan dunia hiburan untuk memberi tumpuan kepada kerjaya barunya.

“Alhamdulillah saya selesa dengan kehidupan saya sekarang… ada pekerjaan tetap dan paling penting ada pendapatan bulanan yang tak perlu saya risau setiap bulan.

“Dekat sini saya mahu menjalani hidup tenang dan bebas daripada sebarang kontroversi sebagai seorang selebriti.

“Disebabkan itu, saya mengambil keputusan tinggalkan bidang seni buat masa ini bagi memberi tumpuan kepada tanggungjawab sebagai seorang pensyarah yang turut memerlukan komitmen tinggi,” katanya.

‘Bebas’ dari sebarang kontrove3si

Ujarnya lagi, dia merasakan kehidupannya kini lebih seronok selepas berhijrah ke Kelantan memandangkan kos sara hidup lebih rendah berbanding di Kuala Lumpur.

Dia juga akui yang berasa ‘bebas’ memandangkan terlepas dari sebarang kontroversi sejak tidak berada dalam kancah dunia hiburan.

“Kos s4ra hidup di Kelantan lebih rendah dan saya tidak lagi perlu memikirkan hal-hal berkaitan dunia hiburan. Fokus saya sekarang adalah terhadap pekerjaan sebagai pensyarah dan mendidik anak bangsa,” jelasnya.

Dalam temu bual tersebut, pelakon berkenaan menyatakan yang dia bergelar pensyarah bukanlah suatu kebetulan kerana memang dari dahulu lagi bercita-cita menjadi seorang pendidik.

Arja Lee turut meluahkan rasa syukur yang tidak terhingga apabila impiannya sejak dahulu akhirnya tercapai dan berazam menggunakan segala ilmunya sebagai seorang pelak0n untuk dicurahkan kepada para pelajar.

Baru sahaja konvo untuk Ijazah Sarjana

Menjengah ke ruangan Instagram selebriti berkenaan, dia dilihat baru sahaja menggenggam segulung ijazah sarjana dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dan bercadang akan melanjutkan lagi pengajian ke peringkat D0ktor Falsafah.

View this post on Instagram

A post shared by Arja Lee (@arjalee)

Semoga Arja Lee terus maju jaya dengan kerjaya barunya dan dapat mencapai segala impiannya dalam bidang akademik.

Sumber: Mstar