(Terkini)Allahu Kanak2 Perempuan 12 Tahun M4’ut Dis4mbar K1lat Ketika Sedang Menggunakan Telefon B1mbit .

Seorang murid perempuan tahun enam m4’ut dipercayai dis4mbar pet1r ketika sedang berbual dengan rakannya menggun4kan telefon bimb1t di Kampung Baru Sungai Raya Luar, Gua Musang, Kelantan, hari ini.

Memetik lap0ran Utusan Malaysia, mngsa, Nur Asyqin Qistina M. Nor Zawawi, 12, yang merupakan murid Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Betis ditemukan terb4ring di dalam bilik t1durnya dengan k3san terb4kar pada bahagian l3ngan.

Menurut bapa mngsa, M. Nor Zawawi Awang, 54, berkata, semasa kejadi4n tersebut berl4ku dia baharu sahaja selesai solat Asar di surau yang terletak di hadapan rumahnya.

M. Nor Zawawi memberitahu ketika kejadi4n dia dik3jutkan dengan bunyi d3ntuman pet1r yang sangat kuat sebelum dim4klumkan oleh isteri mengenai keadaan anak keempatnya.

“…isteri memaklumkan anak keempat daripada lima beradik telah p3ngsan di tempat tidur sambil tangan kanannya mem3gang telefon b1mbit.

Jelasnya lagi, terdapat k3san mel3cur pada tangan kanan anaknya selain bahagian tilam tempat tidur Nur Asyqin Qistina turut menunjukkan kesan terb4kar.

Bapa mngsa memaklumkan, anaknya dibawa ke Klinik Kesihatan Kuala Betis dan dis4hkan mn1nggal dunia oleh pegawai perub4tan bertugas sebelum di bawa ke Hspital Gua Musang untuk tind4kan lanjut sebelum pros3s penge’bum1an.

Sumber: Utusan Malaysia (Aimuni Tuan Lah)

Dah baca? Jangan lupa like , komen dan share ya! Terima kasih

Jom follow kami di pages FB Isu Semasa.