Selamba Baling Botol Ar4k Ke Jalan Raya , Sups3k Sudah Dikenal Pasti”Mana Nak Lari?”

Polis sudah mengenal pasti ident1ti lelaki yang membaling botol dipercayai minuman ker4s ke arah jalan raya Lebuhraya Akleh, berhampiran susur keluar ke Jalan Sultan Ismail, Kuala lumpur.

Menurut lap0ran Harian Metro, Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya berkata, pr0ses bagi mengesan suspk sedang gi4t dilakukan pada ketika ini.

“Bahagian Sias4tan Jnay4h, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, sudah mengenal pasti individu terbab1t dan t1ndakan menges4nnya sedang dilakukan.

“P0lis juga memohon kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian ini,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Noor Dellhan berkata, perbuatan tersebut adalah satu kesal4han mengikut Sksyen 268 Kanun Kesksaan selain menasihatkan orang ramai untuk tidak terbab1t dengan sebarang kesal4han yang mel4nggari und4ng-und4ng.

“Mana-mana pihak yang mempunyai sebarang maklumat boleh menghubungi IPD Dang Wangi di talian 03-26002222 atau Hotline Polis KL di talian 03-21159999,” ujarnya.

Terdahulu, tul4r sebuah video di media sosi4l memaparkan t1ndakan seorang lelaki dengan selamba membal1ng botol kaca dari balkoni sebuah residensi ke arah jalan raya.

Rak4man berdurasi itu 11 saat itu turut kelihatan jalan raya berlaku kesesakan, namun tidak dapat dipastikan sekiranya botol tersebut terkena pada kenderaan atau tidak.

Sumber: Harian Metro