Ramai Yang Terk3jut Bila Baju Bundle Ini Jadi R3butan Ramai , Rupa-Rupanya Ini Seb4bnya Ramai Yang Nak Sampai Sanggup Lock Harga Tinggi.

Barangan dan pakaian terpakai ‘bundle’ sudah tidak asing lagi di negara kita kerana mempunyai penggemarnya yang tersendiri.

Ia dapat dilihat menerusi lamb4kan kedai bundle diseluruh pelusuk Malaysia yang diumpamakan seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. Tidak kira di negeri mana kita berada, pasti akan terlihat kedai-kedai bundle tidak kira kecil atau besar.

Meski pun berstatus ‘sec0ndhand’, namun kualiti barangan ‘bundle’ mempunyai nilai tersendiri yang mana harga jualannya boleh mencec4h hingga ribuan ringgit.

Hal itu pastinya membuatkan segelintir pihak tertanya tanya akan m0tif penjual meletakkan harga sedemikian dan tidak semena-mena dianggap ambil kesempatan.

Rekaan baju ‘bundle’ jadi perh4tian

Bercerita tentang ‘bundle’, hantaran seorang pemilik akaun FB bernama Jawa Bundle menjadi perh4tian dan bualan pengguna platform berkenaan.

Ia susulan melihat rekaan baju t-shirt tersebut yang diletakkan daum g4nj4 yang sudah menjadi serbuk di bahagian hadapan. Turut kelihatan tulisan

pada baju itu arahan yang meminta agar si pemakainya nanti menggunakan ‘bahan’ itu di waktu kecem4san sahaja.

‘Bukan baju aku’

Menurut pemilik ak4un, gambar tersebut diambil daripada penjual ‘bundle’ Thailand, namun difahamkan hantaran tersebut telah pun dipadam.

Penjelasan itu dibuat agar orang ramai jelas bahawa bukan dia penjual baju tersebut.

Ujarnya, dia menerima banyak pesanan yang rata rata nya bertanya tentang baju itu serta harganya kerana mereka berminat untuk beli.

Apa yang menarik mengenai pakaian bundle

Kepada mereka yang tidak minat pakaian bundle, pasti akan p3lik kenapa adanya golongan yang suka dan sanggup pakai pakaian terpakai.

Tak kurang pula yang g3li kerana beranggapan pakaian ni bekas orang lain dan k0tor. Ini terpulang kepada citarasa dan minat masing-masing.

Apa yang menariknya pakaian bundle ni adalah pakaian yang berkualiti tinggi terutama pakaian yang diimport dari AS dan UK. Kualiti kain dan cetakan yang masih kekal dalam keadaan yang baik. bagi peminat pakaian bundle,

sememangnya menjadi pilihan mereka kerana boleh memiliki jenama kegemaran dengan harga yang jauh lebih murah.

Sumber: FB