Pelak0n Vateran Filem Bukit Kepong Shamsudin Baslah Telah Mningg4l Dunia .

Dua minggu lalu, arwh cerita pada saya yang dia nak sangat berjumpa dengan Datuk Yusof Haslam. Jadi, saya maklumkan perkara itu kepada pelawak Ebby Yus dan kebetulan dia ada datang ke pusat jagaan saya untuk menzi4rahi arwh.

Walaupun arwh sudah tiada, saya akan pastikan hasratnya untuk bertemu Datuk Yusof Haslam tertunai,” katanya.

Dalam pada itu, Sharil berkata arwh merupakan se0rang individu yang periang dan disayangi penghuni serta staf pusat jagaan itu. Difahamkan,

Shamsudin ditempatkan di Pusat Jagaan Warga Tua SRA oleh isteri keempatnya, sejak setahun lalu dan k0s penginapan arwh di pusat jagaan itu dit4nggung Lembaga Zakat Selangor.

Sarah berkata, kos penginapan arwh di pusat jagaan itu dit4nggung Lembaga Zakat Selangor: “Lembaga Zakat Selangor menyalurkan kira-kira RM800 setiap bulan. Namun, k0s itu tidak mencukupi untuk seorang pes4kit.

“Arwh memiliki anak, namun, tiada butiran lanjut diperoleh. Namun, anak lelaki daripada perk4hwinan keempatnya sering menzi4rah arwh. Keluarganya sudah dimaklumkan mengenai pemergian arwh,” ujarnya.

Sharil turut memaklumkan jn4zah Allahy4rham telah dibawa ke pusat jagaan terbab1t untuk dimandikan dan dikaf4nkan sebelum dikebumk1an di Tanah Perkvburan Paya Jaras, Sungai Buloh.

“Selepas diuruskan, jn4zah dijangka akan dikebum1kan di Tanah Perkvburan Paya Jaras, Sungai Buloh,” maklum Sharil ketika dihubungi.

Allahy4rham yang aktif sejak era 1980-an dikenali melalui lak0nan dalam filem ‘Bukit Kepong’ pada 1981, ‘Penentuan’ (1982) dan ‘Bila Hati Telah Ret4k’ (1983). Selain berlakon, arwh juga menggalas tugas pengarah dan penerbit.

Sumber:Mstar