Pelak0n Fizz Fairuz Tak Hal4ng Isteri Mahu Kurus , Tapi Lebih Baik Jangan Jika Memudar4tkan .

Ber4t badan selebriti, Datin Almy Nadia sejak kebelakangan ini kerap menjadi perhati4n ramai kerana dikatakan berbeza berbanding dia mendirikan rumah tangga.

Namun suaminya, Datuk Fizz Fairuz sikitpun tidak menjadikan perkara tersebut mas4lah dan lebih suka isterinya bahagia dengan caranya sendiri.

Isteri ada hasrat turunkan ber4t badan
Memetik lap0ran dari Mstar, Fizz mengatakan yang isterinya memang ada menyuarakan hasrat ingin menurunkan ber4t badan,

namun dia sedikit b1mbang jika ia memudar4tkan kerana masih menyusukan anak bongsu.

“Kalau dia nak kurus untuk kesihatan saya okay, tapi kalau benda itu boleh memud4ratkan saya syorkan baik jangan. Dia ada benda nak kena buat, dia ada benda nak kena t4nggung.

“Saya sebenarnya kesi4n… takut dia terlalu ikut perasaan sebab nak kurus. “Benda itu (kuruskan badan) bukannya benda mudah. Saya tak mahu dia terbeb4n. Kalau dia betul-betul nak buat, terpulang, saya cuma boleh sokong dan dorong dia sahaja,” katanya.

Pilih setia kotakan janji ketika kahwin
Dalam pada itu, pelakon filem Mun4fik berkenaan mengatakan yang dia lebih memilih untuk setia mengotakan janjinya yang dilafaz sewaktu berk4hwin dahulu.

Dia yang dipuji kerana tidak memandang fizikal isteri sebagai masalah menegaskan berat badan isteri bukanlah suatu perkara buruk malah mereka terlihat bahagia dengan keluarga kecilnya itu.

“Itulah lumrah hidup saya… Apa yang saya cakap itulah yang saya kotakan. Apa yang saya nak itu saya cuba sampaikan kepada orang luar. Benda itu lahir daripada kita sendiri. Apa kita mahu daripada keluarga dan rumah tangga kita,” katanya.

Isteri ada perancangan nak kurus
Pemilik nama sebenar, Fairuz Zainal Abidin, 43 itu turut menyatakan yang Almy Nadia memang ada perancangan untuk menurunkan ber4t badan selepas tidak lagi menyusukan anak bongsu.

“Insya Allah satu hari nanti korang akan lihat Almy Nadia yang 2015 atau 2016, korang tunggu. Dia ada impian nak kuruskan badan cuma sekarang ini dia ada anak yang menyusu jadi dia kena makan untuk pastikan air susu mencukupi.

Saya tak nakh4dkan dia untuk putus susu ke apa.
“Bagi anak besar sikit selepas itu kalau dia nak kurus tiada mas4lah. Kita cuba kalau boleh turun…. kita turun kalau tidak maintain berapa yang boleh. Bentuk badan yang dulu pun dah okay,” ujarnya lagi.

Berharap isteri kuat hadapan sindiran
Sedar isterinya sering disindir dan dikec4m kerana tidak lagi langsing seperti muda-muda dahulu,

dia telah menitipkan pesan supaya wanita yang dicintainya itu terus bersabar dengan ‘cakap-cakap orang’ yang hanya tahu berkata tidak baik kepada orang lain.

“Mulut orang tak boleh nak tutup, kena kuat. Sebab kita adalah public figure kita kena terima krit1kan apa sahaja. Jangan jadikan perkara itu satu hal4ngan untuk pergi ke arah yang lain.

“Kena kuatlah, macam mana saya boleh kuat dia kena kuat,” kongsinya.

Untuk rekod, Fizz Fairuz dan Almy Nadia telah mendirikan rumah tangga pada 26 April 2014 dan dikurniakan 4 orang cahaya mata iaitu Afrina Arianna, 6, Afrina Aurora, 5, Afrina Ayra, 4 dan Nur Afrina Aisyah, 2.

Sumber: Mstar (Maszuhaira Sarimin)