Pelajar Sek0lah Latihan Memandu P4nik , Parkir Kereta Atas Pembahagi Jalan . Siap Angkat Tangan Tanda Selesai.

Menerusi video berdurasi dua minit yang telah dimuat naik di aplikasi TikT0k @appypyna menyaksikan seorang pelajar memandu yang cuba memasuki petak parkir secara semberono sehingga menaiki pembahagi jalan.

Lucunya, pelajar tersebut dengan yakin mengangkat tangan menand4kan dia sudah menyelesaikan tugas tersebut.

Susulan video itu telah tul4r, rata-rata net1zen meninggalkan pelbagai reaksi termasuklah komen-komen sinis dan lucu.

“Ya Allah dik, dengan yakin kau angkat tangan tanda selesai walaupun kau g4gal, kau memang terbaik dik!,” komen seorang net1zen.

“Lawak sungguh, itulah bila cikgu ajar tidak mahu dengar, bila cikgu tanya faham ke tidak, cakap faham. Hujung-hujung beginilah jadinya,” tulis seorang net1zen lagi.

“Aku sendiri pun tidak pandai sangat masuk parking tetapi tidak t3ruk macam ini sekali, lucu sungguh kau adik, tapi kayak faham per4saan gementar itu mengatasi segalanya.

Sementara itu, terdapat juga net1zen yang berkongsi pengalaman yang hampir sama ketika mengambil uji4n lesen memandu ketika dahulu.

“Saya pun gag4l di bahagian ini, balik rumah sampai men4ngis tetapi nek4d nak berlatih sungguh-sungguh, akhirnya dapat juga lesen memandu,” kongsi seorang pengguna media sosi4l.

“Ingat lagi masa belajar parkir kereta sendiri seb4b cikgu memandu m4rah dengan saya atas al4san saya suka melawan, mujurlah lulus,” komen net1zen yang lainnya.

Setakat ini, perkongsian video tersebut telah meraih hampir 2 juta tontonan dan lebih 79 ribu tanda suka dengan 8,964 ribu perkongsian.

Sumber:Kosmo