Pasangan Suami Isteri Berpenampilan Kacak Dan Cantik , Tapi Tak Sangka Pula Peng0tor Sampai Tahap Tak Boleh Dibayangkan.

Tidak dapat din4fikan rumah sewa merupakan satu keperluan bagi hampir setiap orang, terutamanya bagi mereka yang tidak memiliki rumah sendiri dan jauh dari kampung halaman. Apabila kita menyewa rumah,

biasanya kita akan seboleh-bolehnya menjadikan suasana rumah itu menjadi selesa untuk didiami bagi menjalani kehidupan yang selesa.Penyewa Suami Isteri Berpen4mpilan Kacak Dan Cantik, Tak Sangka Pengot0r Sampai Tahap Tak Boleh Dibayangkan

Namun demikian, terdapat segelintir penyewa yang bersik4p tidak ambil p3duli dan tidak menjaga kebersihan sehingga keadaan dalam rumah menjadi sangat kot0r dan t3ruk.

Itulah yang berl4ku kepada rumah uyang dimiliki oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Kamarina Komeng di perumahan flat di Pasir Gudang, Johor.

Dalam video yang ditul4rkannya, kelihatan keadaan dalam rumah itu yang sangat t3ruk dan kot0r sehingga tidak dapat difikirkan macam maan ada orang boleh tinggal dalam keadaan seperti itu.

Bilik Tamu

“Tak tahu macam mana dia boleh hidup dengan keadaan macam ni,” – ujarnya

Menurut pemilik rumah yang merupakan seorang guru, dia menyewakan rumah tersebut kepada pasangan suami isteri sejak pertengahan tahun lalu dengan bayaran sebanyak RM500 sebulan.

“Suami isteri ni asalnya menyewa bilik di tempat lain tetapi berc4mpur penghuni lelaki lain di dalam rumah. Mereka kemudian minta tolong nak sewa rumah saya.

“Mereka baru berk4hwin, si isteri tidak bekerja ketika itu. Jadi saya kasihan mereka dan beri peluang untuk menyewa,” katanya.

Namun, sejak itu, pas4ngan suami isteri itu selalu lambat bayar membayar duit sewa bulanan dan selalu ada tungg4kan dan akh1rnya Kamarina datang ke rumah tersebut untuk buat spot check.

Bilik Tidur

Ketika dia datang, kedua-dua penyewanya tiada di rumah. Dia bagaimanapun masuk ke rumah menggunakan kunci spare dan hanya mampu mengucap sebaik sahaja melangkah masuk dan melihat keadaan dalam yang sangat t3ruk.

“Saya hanya mampu berdiri, nak jalan pun sus4h. Memang tak boleh duduk langsung seb4b banyak sangat samp4h. Tilam dicucuk dengan rokok.

“Ada makanan yang berul4t. Bukan setakat di ruang tamu dan dapur, di dalam bilik tidur pun ada. Baunya tak boleh nak bayangkan, itu belum lagi dengan lipas sana sini

Di tandas pula ada seluar dalam lelaki yang dibiarkan atas lantai.

Menurut jiran-jiran, pas4ngan suami isteri tersebut juga masih sering kelihatan keluar masuk ke dalam rumah dan itu membuktikan bahawa mereka sememangnya masih lagi tinggal di situ.

Apa yang suk4r dibayangkan adalah macam mana mereka tidur dan tinggal dalam keadaan sedemikian.

Kamarina kemudian menghubungi pasangan tersebut dan pura-pura tak tahu yang rumah tu k0tor. Dia kemudian memberitahu mereka sekiranya mereka masih tak boleh bayar sewa, dia meminta mereka untuk keluar rumah dengan cara baik.

“Mereka bersetuju untuk keluar dari rumah dan beberapa hari kemudian rumah ditinggalkan dalam keadaan yang telah dikemaskan, cuma kot0r sikit-sikit tidak set3ruk hari tu,” katanya.

Difahamkan rumah tersebut disewa kepada pas4ngan tersebut yang bekerja sebagai kontraktor atas dasar kesi4n dan tiada sebarang perjanjian d0kumen yang dibuat.

“Saya tak s3rik untuk menyewakannya lagi, sebelum ni pun ada saja penyewa yang pengot0r tapi ini yang paling t3ruk. T4kut pula ada benda-benda pel1k kat rumah tu.

“Cuma saya terk3jut sebab mereka lemah lembut. Suaminya handsome, isteri cantik dan mereka sentiasa berpakaian kemas. Mungkin sikap peng0tor mereka tak dapat dijangka,” tambah wanita ini lagi.

Sumber: mStar