Owner Kereta Tak S0mbong ,Menghorm4ti Sesama Manusia Tak Kira Pangkat Darjat .Alhamdulillah Patut Dicontohi.

Tidak ada manusia yang l4hir di dunia ini mahu hidup sus4h dan m1skin. Pasti ramai diantara kita mahu hidup senang dan mewah.

Tetapi, tidak semua orang yang terus l4hir dalam keluarga yang kaya raya. Walaubagaimanapun, tidak s4lah jika kita mengimpikan untuk menjadi kaya raya suatu hari ini.

Langkah pertama untuk ke arah kaya raya adalah dengan memasang angan-angan terlebih dahulu dan mulakan usaha dan terus berusaha.

Setiap orang pasti ada cita-cita atau memiliki kereta idaman masing-masing. Walaupun tidak mampun tetapi tidak sal4h untuk mempunyai cita-cita.

Baru-baru ini satu video pendek yang dimuat naik berdur4si selama 40 saat telah menarik perhatian netiz3n, dimana sikap own3r kereta mewah yang perlu dic0ntohi oleh masyarakat kini.

Video tersebut memperlihatkan seorang kanak-kanak yang bergambar dengan kereta mewah iaitu kereta model Lamborghini. Dalam waktu bergambar, owner kereta per4san yang ayah budak tu ambil gambar anaknya bersama kereta tersebut.

Apa yang buat net1zen tertarik dengan video tersebut adalah sikap owner yang tak somb0ng dan baik hati, dimana owner tersebut siap suruh budak tu ambil gambar dari bahagian dalam kereta.

Owner kereta juga membalas k0men dari satu net1zen iaitu – “Terima kasih banyak-banyak tuan-tuan dan puan-puan. Kalau lain kali dapat bertemu dengan I. B0leh panggil I. Kalau ada nak amik gambar silakan. Sem0ga dipermudahkan.”

Seperti yang kita tahu, tidak semua dapat memiliki kereta yang super mewah ini, dengan bergambar saja pun sudah cukup untuk menanam cita-cita.

Antara komen dari net1zen:

“Ini baru betul org kaya.kaya senyuman kaya k0ngsi apa yang dia ada kaya sesama manusia kaya dengan duit tak p4yah cakap..terbaik b0ss tuan kereta”

“Wah bertuah anak tu.. pemilik kereta yg prhatin dan baik hati.. Terbaik.”

“Baiknya, dulu nak sentuh tapi tuan keta buka tingkap cakap jangan sentuh nanti c4lar, Begerak anak dalam perut tec4lar hati,Nak sentuh sikit je dengan jari”

“god bless you b0ss, we never kn0w a child’s future, maybe someday he’ll become a go0d man like u”

“W0w.. bagus dik.. tanam cita² tinggi, suatu hari awak akan berjaya macam tuan kereta tu juga..”

“Terima kasih… Cita-cita seorang ayah ingin memenuhi segala keinginan dan kemahuan anaknya… Tak dapat memiliki, dapat bergambar pun dah bersyukur… terbaik”

“Bila si anak melompat happy terkes4n sampi ke hati aku wehhhh”.

Sikap pemilik kereta Lamborghini ini haruslah kita contohi. Tidak semua orang kaya mempunyai budi pekerti yang baik seperti pemilik kereta Lamborghini kuning ini. Semoga selepas ini lebih ramai lagi orang kaya yang seperti ini ada di Malaysia ini.

Sumber:HM