Nelydia Senrose Luah Rasa Syukur Dapat Suami Mat4ng, Dah Berubah Banyak Dari Cepat Mem’b3rontak

Pelak0n Nelydia Senrose aku1 banyak perubahan diri berl4ku selepas berkahw1n dengan suami, Mohd Hafez Halimi.

Dapat suami tenang

Berkongsi ketika ditemu bual di program Wanita Hari Ini, Nelydia, bersyukur kerana dikurni4kan seorang suami yang matang dan ikhlas dalam mem1mpin ke jalan Allah.

Ded4h aktres berumur 28 tahun ini, dia kini sedang dalam pros3s untuk berub4h menjadi insan yang lebih baik.

Mulanya saya tak faham tentang rumah tangga, ingatkan berkahw1n sama macam bercinta. Tapi sebenarnya, bila dah masuk alam perkahw1nan,

kita matang secara tak langsung. Dulu saya cepat memb3r0ntak tapi bila dapat pasangan yang tenang, saya turn down.

Hafiz mendidik tetapi tak mem4ksa. Bila saya tengok Hafiz jaga solat, saya pun ikut. Setiap manusia mesti akan ada rasa nak berubah jadi lebih baik.

Saya pun perlahan-lahan nak berubah, Hafiz pun bagi sokongan moral. Sokongan moral itu p3nting. Sebab kita memang nak jadi lebih baik tapi kadang-kadang tak tahu nak pilih jalan.

Suka dengar ceramah

Tambah pemilik nama Nik Zaris Nelydia Nik Sen, dia dan suami mempunyai jurang perb3zaan umur selama 11 tahun namun itu tidak menjadi g4ngguan dalam berkomun1kasi.

Usia Hafiz jauh dengan saya. Saya belum sampai dekat umur dia tapi dia dah pernah lalui masa umur saya. Dia dah tau per4ngai masa muda. Jadi, kami kena jumpa dekat half way (titik tengah) di mana Hafiz banyak nasihat.

Dalam pada itu, pelak0n drama Khilaf Asmara mended4hkan suaminya suka mendengar ceramah pada setiap malam dan itu menjadi sal4h satu medium yang menj3ntik hat1nya.

@nasrulnuddinnasri

Temubual bersama Nelydia Senrose & suaminya, Hafez Halimi dalam program Wanita Hari Ini di TV3. #NelydiaSenrose #MalaysianActressSeries

♬ bunyi asal – Nasrulnuddin Nasri – Nasrulnuddin Nasri

Setiap malam Hafiz suka dengar ceramah. Saya rasa perkara itu sangat p3nting sebab bila dia buka ceramah, ada point yang betul akan j3ntik hati saya.

Kadang-kadang deg1l tak nak dengar cakap suami tapi bila dengar f4kta betul, kita perlahan-lahan berubah. Banyak sangat saya berubah berbanding dulu dengan sekarang. Dari segi k4wal em0si dan b4ran.

Untuk rek0d pas4ngan ini berkahw1n pada April 2019 selepas melalui fasa perk3nalan sejak April 2017.

Komen net1zen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : ohbulan.com