Najwa Latif Bakal Bergelar D0ktor ,Tingg4lkan Dunia Hiburan Demi Mencapai Impian.

Sebut saja nama Najwa Latif, sehingga sekarang ramai masih ingat impak yang ditingg4lkan penyanyi ini dalam industri muzik tempatan.

Sudahlah berbakat dalam bidang nyanyian malahan berpelajaran tinggi selain menjadi pensy4rah di Universiti Antarabangsa UNITAR.

Kini, gadis comel molek ini sedang menyambung pengajian diperingkat falsafah (PhD) dalam jurusan Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Kebangsaan Malaysia.

Malah turut bergelar seorang pengajar dalam jurusan yang sama, pel4ntun lagu ‘Cinta Muka Buku’ ini dahulunya men4matkan sarjana tertingginya di Universiti Malaya (UM).

Masih lagi meminati jurusan yang sama, gadis ini sebenarnya merupakan graduan Ijazah Sarjana Muda (kepujian) di UNITAR pada tahun 2017.

Baru sahaja meny4mbut ulang tahun kelahirannya ke-27, gadis itu berasa bersyukur dapat melanjutkan pembelajaran di peringkat tertinggi.

Jelasnya lagi, pencapaian peribadinya itu amat luar biasa dan cukup teruja membayangkan gel4ran doktor yang akan disandang kelak sedangkan tidak pernah meminati akad3mik sebelum ini.

menganggap ia merupakan satu permulaan yang baharu untuk memperbaiki diri dalam subjek yang diminati. Menerusi p0rtal Nona itu juga, Najwa memaklumkan lap0ran kaji sel1dik bagi tesisnya masih dalam pr0ses.

Pada akhirnya, artis ini berharap agar pencapaian itu boleh dijadikan inspirasi kepada anak muda.

Sumber: Portal Nona, p.news