Lelaki Berkerusi Roda Gigih Selam4tkan Anak Kucing Yang Terj4tuh Ke Dalam Longkang Besar.

Meskipun dirinya dalam keadaan terbatas, itu bukanlah hal4ngan bagi seorang lelaki 0KU berkerusi roda untuk menyel4matkan seekor kucing yang terj4tuh dalam longkang yang besar

Dalam satu video yang tul4r yang berdurasi dua minit lima saat itu, sikap prih4tin lelaki yang dikenali sebagai Abu Fathiyyaturahma membuatkan ramai tersentuh dan memujinya.

“Pagi tadi masa dalam perjalanan pergi kompleks sukan Likas kami ternampak seekor anak kucing yang terj4tuh dalam longkang besar sedang berpaut kuat di dinding longkang dengan basah kuyup entah dari bila lagi dia di situ.

“Saya pun cuba naikkan kucing tu ke atas, Alhamdulillah kami dapat b4ntu dia naik,” tulisnya di Fb sehingga menerima ribuan tanda suka.

‘Yang sempurna pun belum tentu buat seperti bro. Tahniah.’ – komen pengguna

Menurut lelaki ini, video yang dikongsikannya adalah dir4kam oleh seorang rakannya yang juga merupakan seorang 0KU.

“Sahabat saya yang merak4m video ni juga seorang 0KU pengguna kaki palsu.

“Dia tidak boleh turun untuk sel4matkan anak kucing tu jadi saya buat keputusan untuk turun selam4tkan anak kucing tu,” katanya lagi

Perkongsikan tersebut dengan pantas menjadi tul4r malah turut dimuat naik oleh laman-laman fb dan akaun media sosi4l yang lain.

Rata-rata net1zen meluahkan rasa kagum dan memuji lelaki ini yang sanggup bersus4h payah menyelam5tkan nya’wa seekor kucing, malah mereka turut menyifatkannya sebagai pencinta haiwan yang sebenar. Antara komen-komen netiz3n:

“Terbaik… Kekurangan diri bukan penghal4ng meneruskan kebaikan kepada manusia mahupun haiwan,”

“Terima kasih. Anda seorang insan yang hebat. Walaupun OKU. Hati anda mulia tanpa mengira kepay4han demi menyel4matkan makhluk Allah yang lain.

“Yang sempurna pun belum tentu buat seperti bro. Tahniah.

Semoga kisah abang ini boleh dijadikan inspirasi buat kita semua agar menyayangi dan berusaha menolong makhluk-makhluk lain yang dalam kesus4han.

Sumber:FB