Ustaz Ahmad Dusuki Kec3wa Ramai Beratur AwaI Untuk K0nsert-“Dvnia Bukan Tempat Jadi H4m’ba Hiburan”

Pendakwah bebas Ustaz Ahmad Dusuki telah melu4hkan rasa kec3wa susulan lap0ran ada peminat yang sanggup beratur di luar Stadium Nasional Bukit Jalil bermula jam 5 pagi untuk kons3rt Billie Eilish.

‘Di sini tempat uj1an’

Menerusi satu hantaran di halaman FB miliknya, Ustaz Ahmad Dusuk men3gaskan bahawa dunia bukanlah tempat untuk manusia menghamb4kan diri kepada hiburan atau makhluk, bahkan sebenarnya tempat manusia diuj1.

Bukan itu sahaja, pendakwah itu turut mempersoalkan sama ada uj1an kov1d yang mel4nda baru-baru ini tidak cukup untuk memberi peng4jaran penting kepada kita semua.

Di sini dunia bukan tempat menghamb4kan diri kepada hiburan atau m4kh luk Di sini tempat uj1an yg Allah jadikan untuk mendapat ganjaran akh1rat,

belum cukup lagikah uji4n cvd yg telah mema t1kan sejumlah 6 juta nywa ini menjadi peng4jaran penting kepada kita semua?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata bersependapat dengan pendakwah berkenaan dan berharap agar golongan tertentu menerima t3guran untuk menjauhkan diri daripada perkara yang melala1kan.

Sumber: Ustaz Ahmad Dusuki