Kami Ada Nampak K0rang Semua Memang Ada Dalam Rumah Semasa Hidayah Datang -Jiran Abam Bocey.

Sebelum ini, pelawak Ali Puteh memaklumkan dia tid4k berada di rumah arwh abangnya, Abam Bocey atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan ketika kakak iparnya, Siti Norhidayah Mohd Ali hadir ke rumah tersebut baru-baru ini.

Namun begitu, baru-baru ini, adik Hidayah iaitu Mohd Zainuddin yang mended4hkan komen jiran arwh Abam yang memaklumkan ada beberapa orang lain yang berada di dalam rumah berkenaan.

“Alhamdullilah masih dikelilingi orang-orang yang baik, Allah akan tunjukkan kebenaran sikit demi sedikit. Anda semua nilai lah sendiri, baikk senyap dari berkata-kata,” ujarnya Zainuddin di ruangan kapsyen.

Bagaimanapun, hasil carian di Fb mengenai individu yang meng4kui ‘jiran’ Abam itu tidak berjaya ditemui dan sejauh mana kesahihan perkara tersebut belum dapat dipastikan lagi.

Sebelum ini, Ali menjelaskan bahawa dia tid4k berniat untuk membuat video mengenai perkara terb4bit namun, pihak balu Abam yang telah memulakan fitn4h tersebut kepada umum.

Bukan itu sahaja, pelawak yang berusia 33 tahun itu memaklumkan pada hari kej4dian, Hidayah tidak memberitahu kepadanya untuk hadir ke rumah tersebut bahkan, dia tidak ada di rumah kerana berada di tempat kerja.

Malah, dia melu4hkan rasa terk1lan apabila Hidayah memuat naik video tersebut dengan mended4hkan keadaan rumah yang tidak terurus walhal mereka akan potong rumput pada setiap bulan.

Sumber: Fb Mohd Zainuddin