“Yang K3tuk Saya Seorang Bukan Satu Singapura” Kamal Adli Stabil Tapi Bergantung Ubat Tahan S4kit , Minta Netiz3n Jangan G4duh.

Pelakon Kamal Adli memberitahu keadaannya semakin stabil selepas ins1den dia diser4ng lelaki tidak dikenali menggunakan cota sehingga mengalami keced3raan di bahagian kepala, wajah dan badan.

Kamal, 37, berkata, buat masa ini dia masih mengambil beberapa jenis ubat-ubatan tahan s4kit dan dijaga baik oleh isterinya, Uqasha Senrose.

“Salam… Alhamdulillah amin, Kamal semakin stabil tapi masih mengambil ubat-ubatan untuk tahan s4kit, n4nah serta l3bam-l3bam di badan dan di jaga isteri saya,” katanya.

Kamal memaklumkan keadaan terkininya itu menerusi hantaran di Instagram miliknya selain memuat naik gambarnya yang menunjukkan bahagian kepalanya berbalut selain terhadap kesan cal4r pada bahagian kiri wajahnya.

Susp3k menggunakan cota ketika menyer4ng Kamal di sebuah acara di Singapura.

Dalam pada itu, Kamal turut meminta doa untuk Uqasha yang masih dalam keadaan tr4uma akibat ins1den pada malam Ahad lalu.

Malah Kamal turut berharap semua pihak menjaga kesel3matan diri masing-masing dan tidak bertik4m lidah berhubung kejadian itu.

“Terima kasih atas doa kalian terutamanya artis-artis di booth dan juga orang-orang Malaysia dan Singapura yang tolong Kamal.

“Cuma Kamal berharap semua orang tolong jaga kesel4matan kerana kita tidak tahu siapa suka atau b3nci kita.

“Doakan untuk isteri saya yang masih tr4uma fasal isu ini… Saya sayang isteri saya. Yang k3tuk saya seorang sahaja bukan satu Singapura, jangan g4duh-g4duh,” katanya.

Pada malam Ahad lalu, seorang lelaki berusia 33 tahun meny3rang Kamal menggunakan cota selepas menyertai acara Hari Raya Mega Sale 2023 yang berlangsung di Dewan 5A, Singapore Expo.

Akibat ser4ngan itu, Kamal mengalami luk4 sedalam tiga sentimeter dan menerima empat jah1tan pada bahagian kulit kepala di Hspital Besar Changi Singapura.

Kamal berkongsi keadaan terkini di Instagram.

Menerusi satu perkongsian, Uqasha memaklumkan ketika ini dia terp4ksa merahs1akan keberadaannya atas tujuan kesel4matan.

Sementara itu, pada Selasa, Mahkamah Singapura memer1ntahkan susp3k yang dikenali sebagai Muhammad Nabil Rashid dir3man selama dua minggu bagi menjalani ujian psiki4tri.

Tertvduh akan direm4n di Institut Kesihatan M3ntal untuk pemerhatian psiki4tri.

Jika disabitkan kesal4han, tertuduh boleh dijatvhkan hukuman mengikut Seksy3n 324 Kanun Kes3ksaan yang membawa hukuman penj4ra sehingga tujuh tahun, d3nda, r0tan atau kedua-duanya sekali

Sumber:Mstar