Penyanyi Chombi Tiba2 J4tuh Pengs4n Sebelum Membuat Persemb4han , Apak Tampil Cerita Apa Yang Terjadi Kepada Anaknya.

PENGUNJUNG Karnival Jom Santai yang diadakan di Aeon Mall Taiping, Perak gemp4r apabila penyanyi Chombi tiba-tiba pengs4n sebelum membuat persembahan pada kej4dian malam Sabtu.

Harry Khalifah yang juga bapa kepada Chombi memberitahu anaknya itu dikej4rkan ke hspital akibat mengalami mas4lah tekanan dar4h rendah selain baharu sahaja pulih daripada dem4m.

“Beberapa langkah nak naik pentas, Chombi tumb4ng… sebenarnya Chombi baru lepas baik dem4m selain sedang datang bulan ditambah pula kehadiran orang ramai serta lighting yang panas membuatkan dia tak selesa.

Chombi setelah dapat r4watan selepas pengs4n.

“Sebelum pengs4n dia dah kata nampak macam gelap, tahu-tahu dia pengs4n. D0ktor yang merawat memberitahu dia mengalami tekanan dar4h rendah,” katanya kepada mStar.

Bagaimanapun, Harry bersyukur apabila Chombi atau Siti Maryam Ahamad Sairi, 15, dib4ntu seorang jurur4wat yang kebetulan berada di acara itu sebelum di bawa ke hspital berhampiran.

“Nasib baik ada jurur4wat masa itu, dia terus bert1ndak cepat. Dia yang bawa kami ke hspital berdekatan,” katanya.

Berkongsi keadaan Chombi, Harry memaklumkan akan membawanya mendapatkan r4watan di hospital sekali lagi ekoran anaknya itu mengadu s4kit dada dan mengalami mas4lah semput.

Chombi ketika dikej4rkan ke hspital.

“Ini saya nak bawa Chombi ke klinik lagi sebab dia kata dia macam semput dan s4kit dada, sedangkan kami tidak pernah ada yang s3mput. Chombi ini kalau dem4m memang sangat manja,” ujarnya.

Meninjau ke akaun Instagram Chombi pula, penyanyi muda berkenaan memohon maaf kepada peminatnya di Taiping berikutan tidak dapat membuat persembahan di sana.

“Alhamdulillah saya okay sikit. Terima kasih buat semua yang mendoakan kesihatan saya dan saya minta maaf pada orang-orang Taiping sebab tak dapat nak teruskan Insya Allah panjang umur kita jumpa lagi doakan saya sihat seperti biasa,” tulisnya.

Harry Khalifah Tak Hal4ng Anak Nak K4hwin Awal

Dalam perkembangan ,lainAnak gadisnya Harry Khalifah penyanyi Chombi atau nama sebenarnya Siti Maryam kini dikenali ramai selepas lagu single Sayunk I Love You menjadi siua4an ramai serta tular di media sosi4l.

Memetik Harian Metro, Chombi berkata dia tidak menyangka lagu tersebut mendapat sambutan yang baik. Gadis berusia 15 tahun itu berkata lagi, dia belum yakin lagi untuk mel4kukan persembahan sendirian di atas pentas.

“Saya masih baru sebagai penyanyi dan perlukan masa untuk memupuk keyakinan diri. Saya sebenarnya belum cukup yakin untuk mel4kukan persembahan pentas bersendirian tanpa ditemani ayah.

“Buat masa ini, saya hanya boleh menyanyi jika ayah pun ada di pentas yang sama,” katanya.

Menurut Chombi lagi, melihatkan sambutan luar biasa diterima sekaligus menjadi pemangkin semangat untuknya berusaha menjadi penyanyi lebih baik.

Sementara itu, Harru berkata menjaga kesel4matan Chombi apatah lagi ramai lelaki mula mendekati anak gadisnya itu serta mahu berkenalan. Bagaimanapun, Harry berkata dia tiada mas4lah jika ada yang mahu berkawan dengan anaknya.

“Sejak dari single pertama, Rindu Rindu dulu, memang ramai dah lelaki yang nak berkenalan dengan Chombi. Malah, ada penyanyi datang jumpa saya beritahu minat dengannya (Chombi), sampai tak boleh nyanyi kalau ada dia.

“Chombi masih bawah umur lagi. Jadi, kalau sekadar nak berkawan biasa saja, saya tiada m4salah. Tapi, jika nak serius sampai mahu mel4mar dia, masih belum sesuai,” katanya.

Dalam pada itu, Harry berkata dia tidak cer3wet dalam menentukan siapa yang boleh dan layak berkawan dengan anaknya, malah tidak kisah jika anaknya itu mahu berk4hwin awal.

“Saya, bukanlah ayah yang cer3wet. Kalau dia (Chombi) nak berk4hwin awal sekali pun nanti, saya tak akan h4lang dan tiada syarat apa pun. Yang penting, orangnya baik dan boleh pimpin dia,” katanya.

Sumber:HM