Hari Lah1r Ummi Diiringi Dengan Pem3rgian Anak Sulungnya’ – Abang Sulung Uyaina Arshad Mn1ngg4l Dunia

Pelak0n dan pengacara popular, Uyaina Arshad berkongsi berita s3dih pagi ini, apabila abang sulungnya, Mohd Attaful Uzair bin Arshad mn1ngg4l dunia. Menurut Uyaina, abangnya mn1ngg4l dunia sama usia dengan arwh bapanya. Salam takziah!

Anak, abang dan suami yang baik

Menerusi perkongsian tersebut, Uyaina memberitahu abangnya seorang anak dan suami yang baik. Tambah Uyaina, abangnya sentiasa dahulukan ibu dan menunjuk contoh yang baik buat adik-adiknya.

Mohd Attaful Uzair bin Arshad. Pulangnya abang sulungku ke negeri abadi. Bertemu Sang Pencipta. Orang baik selalu pergi dulu. Dia tersangat baik. Terlalu baik. Anak yang baik. Abang yang baik. Suami yang baik. Ayah yang baik.

Lepas arwh Baba mn1ngg4l, dia jadi ketua keluarga. Dari kecik lagi dia dah set contoh yang baik untuk kami adik-adik. Dia masuk asrama. Kami semua nak masuk asrama.

Dia berjaya dalam pelajaran. Kami semua nak berjaya dalam pelajaran. Dia sentiasa dahulukan Ummi. Kami adik2 ber3but nak berbakti untuk Ummi. Dia baik. Dia pemurah. Dia penyayang.

Ujar Uyaina, mereka baru sahaja berjumpa semalam. Semasa makan malam, mereka sempat bersembang dan bergelak tawa. Uyaina turut berkata, abangnya sempat menit1pkan beberapa pesanan.

Dia ris4ukan adiknya nak bers4lin. Rupa-rupanya dia yang pergi dulu. Rasa tak perc4ya dia dah tak ada. Terlalu awal dia pergi. Sama usia dengan arwh Baba sewaktu dia mn1ngg4l dunia. Rasa terlalu p3rit dan sak1t nak diungkap dengan kata-kata.

Kehil4ngan seorang insan yang terlalu baik. Kehil4ngan dar4h daging yang terlalu kami sayang.

Diiringi pem3rgian anak sulung

Paling meny3dihkan, Uyaina memberitahu hari ini merupakan hari ulang tahun kelah1ran ibunya.

Hari ini, 19 Ogos adalah hari jadi Ummi. Lama dia plan nak sambut birthday Ummi. Akh1rnya, hari lahir Ummi diiringi dengan pem3rgian anak sulungnya. Allahuakbar. Abangku Uzair, semoga syurga menantimu.

Minta kalian semua hadiahkan Al-Fatihah buat Mohd Attaful Uzair bin Arshad. Doakan juga kesejahteraan dan kekuatan buat isteri dan anak-anaknya.

Sumber: Uyaina Arshad