Hanya Diseb4bkan Pasu Terj4tuh , Anak Kucing Ini Terk3jut Dan Meluru Ke Jalan Lalu Ekornya Dil4nggar Kemudian Ini Yang Terjadi .

Bukan jarang kita mendengar tentang kucing j4tuh longkang dan terper4ngkap kerana tidak dapat naik ke atas semula terutamanya anak kucing.

Sesiapa sahaja yang mempunyai rasa belas kasihan pasti akan tidak teragak-agak untuk menyel4matkan kucing yang dalam kesus4han, tetapi pasti ramai tertanya-tanya mengapa anak kucing sering terj4tuh dalam longkang.

Jelas sal4h satu sebab utama adalah kecuai4n mereka yang gemar bermain tanpa meny3dari keadaan sekeliling yang berbah4ya. Selain itu,

cuba mendapatkan sumber air untuk bekalan minuman juga menjadi satu punc4 mereka sering terper4ngkap dalam longkang.

Seorang lelaki cuba untuk menolong anak kucing yang terj4tuh longkang. Dengan menggunakan satu penyodok samp4h dan hulurkan kepada anak kucing yang berada di dalam longkang.

Bila nak tengok dia boleh terj4tuh balik ke ada longkang tu. Dah naik balik ke tepi longkang tu.

Lelaki tak pu’tus asa nak tolong jugak selam4tkan kucing tu. Tapi bila dekat kan meyodok s4mpah tu. Si kucing ni macam tak pandai nak melompat ke penyodok samp4h tu.

Makin jauh si kucing tu ada lah. Setelah segala usaha g4gal, dah kucing itu semakin l3mah. Tiba-tiba muncul bomba. Rupanya akak yang men4ngis itu sudah menghubungi bomba untuk bantu4n. Alhamdullilah ny4wa masih panjang.

Sumber:I Muslim Network