Bakal Timang Anak Yang Kedua Selepas 8 Tahun Tapi Aril Reda Isteri Terp4ksa Bu4ng Rahim Lepas Bersal1n.

Baru-baru ini penyanyi, Aril Pilus ada memuat naik video k3jutan yang dibuat oleh isterinya bahawa mereka akan menimang cahaya mata kedua setelah 8 tahun.

Namun, dalam mengumumkan berita gembira isterinya sedang hamil enam minggu itu, mereka terp4ksa akvr bahawa terp4ksa menjalani pemb3dahan bu4ng rahim berikutan ketumbuhan fibroid.

Memetik laporan Harian Metro, Aril dan isteri reda dengan ketentuan Allah SWT dan akvr apabila dimaklumkan mengenai perkara itu.

“Anak dalam kandungan sihat, Alhamdulillah selepas lapan tahun, kami dikurniakan cahaya mata. Cuma, kali ini kami diuj1 apabila isteri disahkan mempunyai fibroid.

“Menurut d0ktor, isteri perlu menjalani pemb3dahan berikutan dia mempunyai fibroid di luar dan dalam rahimnya. Sebelum ini kami tak tahu, rupanya sudah enam tahun dia mempunyai fibroid.

“Kami seperti memandang remeh kerana masing-masing sibuk bekerja. Dalam tempoh Perint4h Pergerakan Pergerakan (PKP) yang lalu untuk berbincang mengenai perkara ini.

“Selepas berjumpa d0ktor di Kota Bharu, Kelantan, baru kami tahu tapi fibroid itu tak boleh bu4ng, kena meng4ndung dulu dan kemudiannya ia akan dibu4ng sekali dengan rahim isterinya saya ketika dia mel4hirkan anak,” katanya.

Tambah Aril, isterinya, Puteri Erma Edlinda Megat Aminuddin akur sekiranya kel4hiran anaknya kali ini adalah yang terakhir buat mereka.

“Saya tak boleh nak kata apa, sebab sudah dikurniakan anak ini pun saya sangat bersyukur. Saya tak boleh lawan takdir dan juga nak tentukan qada qadar.

“Bila ada pakar menasihatkan apa yang perlu dan tidak, kami ikut saja sebab kalau tak ikut ris4u ia akan memud4ratkan. Jadi nasihat dari pakar kita terima dan kita akur apa yang sudah terjadi dan akan terjadi.

“Saya pun tidak mahu meny3ntuh sensitiviti, bukan kita ego tapi tak mahu sentuh t4kut jadi kemurvngan. Sebab kita pun sudah hadapi PKP selama dua tahun,

jadi saya tak mahu tambahkan tertekan. Saya letak tepi tekanan itu dan bersyukur dengan apa yang ada” tambahnya.

Terdahulu, Puteri dilihat membuat k3jutan buat Aril dan memberitahu bahawa dia sedang h4mil.

Sumber: Hm