Alhamdulillah Salamiah Hassan Sah Berhijab Di Usia 72 Tahun “Nampak Awet Muda”

Jika anda mengikuti media sosi4l penyanyi veteran, Salamiah Hassan pasti mengetahui bahawa dia kini sering berkongsi foto berhijab di laman Instagram miliknya, sejak kebelakangan ini.

Beberapa perkongsian yang dibuat oleh penyanyi berusia 72 tahun ini membuatkan ramai peminatnya berasa ‘sejuk hati’ apabila dia tamp1l dengan imej baharu.

Sah bertudung!
Terbaharu, Salamiah yang juga ibu kepada selebriti bertubuh g3nit, Atilia Haron mengesahkan dirinya kini sudah berhijab.

Bagaimanapun, dia enggan membesarkan 1su penghijrahannya kerana keputusan bertudung itu adalah kerana pilihannya sendiri selain sudah sampai waktu untuk memakainya.

“Tiada apa yang perlu saya komen. Saya memang nak pakai tudung. Saya tak suka perkara ini menjadi satu 1su besar,”ujarnya.

Bukan pakai p4sal apa-apa pun..
Jelas peserta Bakat TV 1971 anjuran Radio Televisyen Malaysia, dia tid4k mempunyai sebarang sebab atau pvnca tertentu dalam mengenakan hijab sepenuhnya.

“Rasanya anda pun mengenali saya seorang yang menjaga priv4si. Jadi, apa yang boleh saya katakan saya pakai tudung baru-baru ini sebab saya sendiri nak memakainya, bukan p4sal apapun.

“Lagipun saya baru habis tempoh ed4h dan mahu kembali aktif bekerja. Sekali lagi saya t3gaskan, saya enggan perubahan ini menjadi 1su besar,” katanya lagi.

Sementara itu, Salamiah memberitahu dirinya dalam keadaan baik sahaja meskipun tidak mampu menutup kesed1han selepas pemergian suaminya ak1bat k4nser k0lon di Tasmania, Australia pada November tahun lalu.

“Saya okey saja. Kita tiada ku4sa dengan apa yang sudah Allah tentukan. Kita harus reda dan terima hakikat serta teruskan kehidupan.

“Nak kata saya kuat, saya ini hanya manusia biasa. Pastilah masih ada rasa s3dih itu.

“Lagipun boleh ke kes3dihan itu h1lang begitu saja, melainkan saya sendiri yang kena mengawalnya dengan kekuatan yang Allah berikan. Apa yang saya lalui sama seperti orang lain yang kehil4ngan insan tersayang,” katanya.

Sekadar info, Salamiah mendirikan rumah tangga dengan Gery Hughes pada 1 September tahun lalu selepas 15 tahun mengenali antara satu sama lain.

Bagaimanapun, selepas dua bulan berk4hwin, Salamiah dik3jutkan dengan pemergian Gerry ak1bat k4nser k0lon.

Sumber:OMM