Abby Abadi Restu Anak Sulung Ada Ilmu Agama Jadi Selebriti.”Tak Mahu Dia Ulang Kesil4pan Saya Buat Dulu”

MERESTUI pengl1batan anak lelaki t3rjun dalam bidang h1buran, pelak0n Abby Abadi,

bagaimanapun memberitahu dia sentiasa meng1ngatkan Mohamed Danish Hakim supaya tidak l3ka dan menjaga hubungan baik dengan Allah.

Menurut Abby atau nama sebenar Arbaiyah Abdul Manan, 45, pengalamannya berg3lar seorang selebriti sedikit sebanyak membuatkan dia b1mbang jika anak sulungnya itu mengulangi kesil4pan sama seperti mana Abby pernah l4kukan sebelum ini.

“Pada awalnya memang saya tidak melihat anak-anak saya akan terlibat dalam dunia seni, namun apabila dia ada minat ke arah itu saya tidak menghal4ng.

Danish mula ikut j3jak langkah bapanya t3rjun ke dunia seni.

“Saya selalu nas1hatkan dia supaya jangan mel4kukan perkara yang tidak sepatutnya. Sentiasa menjaga h4k Allah dan tahu batas dalam dunia lak0nan. Saya tidak mahu dia ulang kes1lapan yang pernah saya buat sebelum ini.

“Ketika berlak0n dahulu saya pernah terl3ka dan saya tidak mahu ia terjadi kepada anak-anak,” katanya ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Danish, 19, merupakan anak lelaki pertama has1l perkahwin4n Abby bersama aktor Norman Hakim. Pemuda kacak itu merupakan seorang,

daripada 12 peserta program pencarian bakat Fit For Action yang bakal bersiaran di TV3 pada 3 September depan bermula pukul 10 malam.

Melihat latar belakang anaknya yang pernah meng1kuti pengaji4n hafazan di Turki pada usia 14 tahun, Abby berharap Danish dapat menyampaikan mesej baik kepada penonton dan memberi manfaat kepada masyarakat.

“Ramai yang anggap seorang yang ada latar belakang agama tidak boleh masuk dalam dunia hibur4n. Perkara tersebut harus diubah! Siapa tahu dengan ilmu yang dimiliki Danish dia boleh membawa orang lain untuk sama mendekati agama.

“Bukan satu kesal4han besar jika seseorang yang ada pendidikan agama t3rjun ke dunia seni kerana kalau pandai bawa diri, kerjaya apa sekali pun ia tidak ada sebarang mas4lah,” jelasnya.

Siapa tahu dengan ilmu yang dimiliki Danish dia boleh membawa orang lain untuk sama mendekati agama
ABBY ABADI
Sementara itu,

menerusi Instagram bapanya iaitu Norman, aktor itu turut mengingatkan Danish supaya c3kal dan kuat menghad4pi cabaran sebagai seorang anak seni.

“Jangan cepat ‘koy4k’. Sekali j4tuh, bangkit 100 kali. Kita lelaki kena kuat dan kental. Kalau rasa down, bagi 30 saat untuk rasakan itu, kemudian terus tarik naf4s dan lawan semula.

“Setinggi mana kita terbang, jangan sesekali lupa tanah asal usul kita. Ikut resam padi, makin tunduk, makin pada isi,” tulisnya.

Dalam pada itu Danish dalam satu kenyataan seperti dilap0rkan media berkata, penglib4tannya dalam industri seni mendapat sokongan ibu bapanya.

Norman turut menasihati Danish supaya sentiasa ku4t.

Dia bagaimanapun mem3gang teguh pr1nsip tidak bers3ntuhan dengan pelak0n wanita ketika berlakon.

“Saya dah jelaskan kepada pihak produksi bahawa saya tak boleh buat babak-babak bers3ntuhan. Orang tahu latar belakang saya sebagai pelajar agama, jadi saya perlu menjaganya.

“Tapi andai kata saya perlu juga berlak0n babak bers3ntuhan, saya akan minta bantu4n kru atau peng4rah untuk mengajar saya tekn1k kamera dan sebagainya.

“Selain itu, saya juga jelaskan kepada mereka bahawa saya perlu terus menunaikan solat apabila masuk waktu,” katanya seperti dipetik sebagai berkata.

Sumber:Mstar

Dah Baca? Jangan Lupa Like , Komen Dan Share Ya! Terima Kasih

Jom Follow Kami Di pages FB Isu Semasa.