Gadis Yang Berselera Makan Bertukar Tr4uma Selepas Menemui B4ngkai Cicak Dalam Sambal , “Dan Nak Habis Makan Baru Sedar”

Seorang gadis bersama-sama dengan rakannya telah membeli makanan pecel ayam dan sambal pedas secara ‘take-away’ untuk hidangan makan malam mereka. Ketika sedang asyik menj4mu selera dan ketika hamp1r habis makan,

seorang daripada mereka menyed4ri ada sesuatu yang p3lik pada sambal.Dah Nak Habis Dimakan, Gadis Yang Berselera Makan Bertukar Tr4uma Selepas Menemui B4ngkai Cicak Dalam Sambal

Alangkah terk3jutnya dia dan rakannya apabila mendapati benda itu adalah seekor cicak yang sudah m4ti ditemui pada sambal yang telah dig4ulkan bersama nasi dan lauk ayam goreng di dalam bungkusan makanan mereka.

Gadis itu dan rakannya berasa tr4uma, jij1k, dan rasa mula nak munt4h kerana mereka sudahpun memakan makanan itu dengan agak banyak dan hampir habis.

T1dak dapat dipastikan macam mana cic4k itu boleh berada bersama dengan sambal makanan mereka, kemungkinan terj4tuh dari siling atau apa, dan tidak dised4ri ketika makanan itu disediakan.

Gadis ini kemudiannya memuatnaik v1deo cicak dalam sambal itu ke media sosi4l dan perkongsian v1deo itu telah mendapat lebih 4 juta tontonan.

“Tr4uma makan pecel,” tulisnya gadis ini.

Hanya yang pernah mengal4minya sahaja yang tahu bagaiaman per4saannya apabila membeli makanan dari luar dan selepas hampir habis makan baru menyed4ri ada ‘perisa tambahan’ yang t1dak diingini berada di dalamnya.

Rata-rata netiz3n meluahkan rasa jij1k mereka melihat b4ngkai cicak itu yang sudah digaulkan dengan sambal makanan tersebut. Ada juga yang berkongsikan,

pengalaman mereka yang pernah mengal4mi keadaan yang hampir sama, ada yang pernah mengal4mi pengalaman menemui cicak, lalat, lipas dan lalat dalam makanan.

Semoga peniaga-peniaga yang menjual makanana di luar sana akan sentasa memastikan makanan dijual mereka berada dalam keadaan bersih dan selamat untuk dimakan.

Jika makanan dijual kelihatan bers1h, dan sedap dimakan sudah pasti akan menarik lebih ramai pel4nggan datang.

Sumber:BeritaTempatan

Dah Baca? Jangn Lupa Like , Komen Dan Share Ya! Terima Kasih

Jom Follow Kami Di Pages FB Isu Semasa.