Seekor Monyet Tak Pvtus Asa Cuba B4ntu Selamatkan Anak Kucing Yang Terper4ngkap Dalam Perigi .

Berasa kasihan dengan kucing itu, monyet itu turun ke dalam perigi dan cuba menol0ng kucing itu keluar. Sebagai makhluk sosi4l, manusia mempunyai rasa simp4ti dan empati terhadap seseorang yang mengalami kesuul1tan.

Namun ternyata rasa prih4tin ini bukan sahaja dirasai oleh manusia. Beberapa ins1den merak4mkan detik seekor haiwan cuba memb4ntu. Seperti detik berikutnya.

Sebuah v1deo menunjukkan adegan bergerak. Dalam v1deo pendek itu, kelihatan seekor monyet sedang duduk di tepi perigi cetek. Dilihat dari tingkah l4kunya,

monyet itu kelihatan reesah dan beberapa kali melihat ke dalam perigi. Rupa-rupanya dalam perigi itu ada seekor kucing yang terper4ngkap.

Berasa kasihan dengan kucing itu, monyet itu turun ke dalam perigi dan cuba menol0ng kucing itu keluar. Namun, monyet itu mengalami kesuk4ran kerana tidak mampu mengangkat kucing mal4ng itu.

Nasib baik ada budak perempuan tolong keluarkan kucing tu. Selepas diangkat keluar dari perigi kucing itu dilihat sedang dip3luk oleh monyet tersebut.

V1deo yang dimuat naik memol_wildlife_ itu telah ditonton sebanyak 98 ribu tontonan dan dibanjiri pelbagai komen daripada pengguna Instagram. Net1zen kagum dengan sikap monyet yang mempunyai rasa prih4tin yang tinggi apabila melihat seekor kucing terper4ngkap dalam perigi.

Menariknya, ada segelintir net1zen yang jeengkel dan kes4l kerana per4kam v1deo terp4ksa menunggu lama untuk memb4ntu kucing tersebut.

Sumber: Ohinfokini , Youtube

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jom Follow Pages Kami Di FB Isu Semasa